Selyemfestés

Míg a selyem története az ókori Kínában gyökerezik, a művészetekben való felhasználása a selyemutakon keresztül terjedt el az egész világon. Nemcsak belső tulajdonságai, anyaga és gazdagságának külső megjelenítése tette kívánatos anyaggá számos művészeti területen a divattervezéstől a selyemfestésig, hanem a türelem, az ügyesség és a finomság művészi munkájához is kapcsolódik. A selyem a történelem során számos művész művének kívánt anyagává vált. Alkalmazása fejlődött és elágazott a képzelet felfedezetlen területeire.

2010 táján léptem be a selyemfestés világába, amikor a selyemszál tulajdonságainak felfedezése iránti érdeklődésem első selyemmunkáim létrehozásához vezetett.

A selyemszálak szövésének technikája lehetővé tette számomra, hogy olyan alkotásokat hozzak létre, amelyek a modernitás és a finom tradicionalizmus között állnak, mindezt olyan egyensúllyal, amelyet nem könnyű elérni.
A technika magában foglalja a selyemszálak szövésirányát is, a függőleges és vízszintes összefonódó szálak lehetővé teszik a változás hatásának létrehozását. A fénysugár, amely különböző szögekből világítja meg a művet, a színekre és a festékek optikai kombinációjára, struktúrájára is hatással van.
A munkáimban megjelenő formák ilyen jellegzetességei képezik ennek az egyedülálló technikának a lényegét. Az alkotásaimon kirajzolódó formák lehetővé teszik a néző számára, hogy jelentést teremtsen magának, míg a változás hatása lehetővé teszi, hogy minden néző lássa saját benyomásait is az életről és a művészetről. 

Az alkotási folyamat célja, hogy ösztönözze a kompozíció ritmusát, amelyet a különböző színek, formák hoznak létre. Ez egy kreatív módja annak, hogy megmutassam, hogy maga az anyag, mint ebben az esetben a selyem, bizonyos ritmust, kontrasztot és harmóniát hozhat létre.

Inspirációm a természeti környezetből jönnek. Célom dinamizmussal és nyugalommal, harmóniával és kontraszttal létre hozni bizonyos élményeket, és ez abból a vágyamból fakad, hogy ötvözzem a természet témáit a selyem modern alkalmazásával. A technika megnyitja a selyem gyönyörű vibrálását, ugyanakkor egyensúlyt teremt a modern művészet és a hagyományos témák között.